top of page

BÜTEM: Özel Gereksinimli Öğrencilerin, Öğretmenleri Çok Sevdi!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) özel gereksinimli öğrencilere kaynaştırma ve bütünleştirme yoluyla eğitim veren öğretmenler için geliştirdiği Bütünleştirici Eğitim Modülleri'nden (BÜTEM) bugüne kadar yaklaşık 15 bin öğretmen yararlanmıştır.



15 Bin Öğretmen Faydalandı!


Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, 35.000'i aşkın sınıf ve branş öğretmeninin katılımıyla gerçekleştirilen anket sonuçları ve belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda hazırlanan eğitim modülleri, öğretmenler için temel bir kaynak niteliğindedir. Bu modüllerden bugüne kadar yaklaşık 15.000 öğretmen yararlanmıştır. Bütünleştirici Eğitim Modülleri (BÜTEM) projesinin amacı, öğretmenlerin bütünleştirici eğitim süreçlerine ilişkin farkındalıklarını artırarak, farklı özel gereksinimli öğrencilere daha etkin destek sağlamaktır. Çevrimiçi olarak sunulan ve 13 modülden oluşan bu eğitim içerikleri, kaynaştırma ve bütünleştirme uygulaması yapılan okullardaki sınıf ve branş öğretmenlerinin kullanımına yöneliktir.


Farklı Eğitim Teknikleri Bu Platformda!


Uzman görüşleri doğrultusunda geliştirilen BÜTEM platformunda, öğretim üyelerinin video anlatımları, etkileşimli materyaller, soru-cevap bölümleri, animasyonlu içerikler ve gerçek sınıf ortamı uygulamalarından oluşan çeşitli eğitim teknikleri kullanılmaktadır. Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden erişilebilen eğitim modülleri; "Kaynaştırma/Bütünleştirme Yoluyla Eğitim Uygulamaları", "Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP)", "Öğretimsel Düzenlemeler", "Sınıf Yönetimi", "Ölçme ve Değerlendirme", "Evde Eğitim", "Hastanede Eğitim", "Okul PDR Hizmetleri Kapsamında Özel Eğitim İhtiyacı Olan Öğrencilerin Sosyal Kabul ve Uyumu", "Farklılaştırılmış Öğretim" ve "Yetersizlik Türlerinin Tanıtılması" başlıklarını içermektedir.


"Yetersizlik Türlerinin Tanıtılması" modülü altında ise; "İşitme Engelli Bireyler", "Görme Engelli Bireyler", "Otizmli Bireyler", "Zihinsel Engelli Bireyler", "Özel Yetenekli Bireyler", "Bedensel Engelli Bireyler", "Öğrenme Güçlüğü Olan Bireyler", "Dikkat Eksikliği Olan Bireyler", "Süreğen Hastalığı Olan Bireyler" ve "Çoklu Yetersizliği Olan Bireyler" olmak üzere 10 alt başlık yer almaktadır.



Ters Piramit

Kaynak: DHA

Comments


bottom of page