Konya’dan Dünyaya: Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden Çip İhracatı
- Tuğçe VURKIROĞLU
- 17 saat önce
- 1 dakikada okunur
Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından üretilen elektronik, optik ve elektro-optik cihazların kalibrasyon ölçümlerinde kullanılan mikroçipler, çok sayıda ülkeye ihraç edilmektedir.

Üretimler Devam Ediyor!
Necmettin Erbakan Üniversitesi bünyesindeki Bilim ve Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (BİTAM), sanayi iş birliğiyle elektronik, optik ve elektro-optik cihazların kalibrasyon ölçümlerinde kullanılan çiplerin üretimini Konya'da gerçekleştirmektedir. Üretilen bu çipler, global ölçekte birçok ülkeye ihraç edilmektedir. Projenin araştırmacılarından Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Doğan,
"Ürettiğimiz çip 5 mm'ye 5 mm ebatlarında, saç telinin onda biri kalınlığında ve 0,25 gram ağırlığında. 0,25 gramın fiyatını 100-150 dolar arasında satmaktayız.
Bunun piyasa fiyatı 200 dolar civarında. Üretmiş olduğumuz çipi Amerika'dan, Hollanda'dan, Almanya'dan, Japonya'dan yarı iletken sektöründe faaliyet gösteren pek çok ülkeden firmalar sipariş ediyor. Amerika'ya, Silikon Vadisi'ne, yarı iletken sektörünün merkezine çip satıyoruz" dedi.

"Öğrencilerin İstihdamı En Büyük Önceliğimizdir"
Yükseköğretim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Erol Özvar, üniversitelerimizin sadece akademik araştırmalar yürüten kurumlar olmadığını, ülkemizin ekonomik kalkınmasına doğrudan katkıda bulunan önemli yapılar olduğunu vurgulayarak, "İş dünyası ile üniversiteler arasındaki iş birliklerini artırmak ve öğrencilerimizin istihdam edilebilirliklerini güçlendirmek en büyük önceliklerimizden biridir" sözlerini dile getirdi.

Kaynak: DHA
Комментарии